Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om AIF Barrikaden Senior Herrar

Följ

Senior Herrar

Följ oss för uppdateringar
Följ
AIF Barrikaden
Fotboll
Senior Herrar
Tabell
Lag M V O F P
1 Teknologkårens IF LTH 10 7 2 1 23
2 Södra Sandby IF 10 6 1 3 19
3 Orient FC 10 5 0 5 15
4 Lunds SK 10 3 4 3 13
5 Åkarps IF 10 3 2 5 11
6 AIF Barrikaden 10 0 3 7 3

Match

AIF Barrikaden

2 - 3
19 april 2019
10:30

Orient FC

Referat

Referat: AIF Barrikaden - Orient FC

Startelva: Mahmod – David H, Marius, Ghafur, Stefan – Simon M G, Shershah, Oskar, Mikael K – Mathias K, Kaim

Avbytare var Marcus S, Patrik och Farhad som alla kom in efter en halvtimme som mittback resp. vänster yttermittfältare resp. anfallare.

Vi flyttade också runt en del inom laget för att alla skulle kunna få mycket speltid och de enda som spelade hela matchen var Marius, Shershah och Oskar (inte ens Mahmud i målet tyvärr, se nedan).

Det tar väldigt mycket emot att skriva referatet från den här matchen som verkligen började i dur, fortsatte i moll för att sedan få ett riktigt, riktigt tråkigt slut.

Sammanfattningsvis spelade vi oerhört bra i första halvlek mot ett visserligen lågt liggande Orient som gav oss rätt mycket ytor att bygga upp anfallen från. Vi kom gång på gång fram på kanterna efter exakta uppspel från backlinjen, innermittfältarna sög åt sig alla bollar och fördelade dem föredömligt, passningsspelet var väldigt bra på alla händer, såväl det korta som det längre, backlinjen bjöd inte på någonting och Orient hade bara ett enda avslut i första och det kom precis på slutet (Mahmud rörde bollen första gången efter 17 minuter!).

Vi inramade denna första halvlek med två mål, ett 3 minuter in i matchen och ett 3 minuter före pausvilan, båda snarlika med djupledsbollar till anfallare som ensamma med målvakten gjorde säkra prestationer. Vid det första målet var det Simon som passade Kaim som med sin ju inte allt för tunga kropp ändå lyckades hålla undan en tätt uppvaktande försvarare och nära mål få till ett skott som tog på målvakten men som Kaim liksom forcerade in. Vid det andra kan man verkligen tala om frispelning när Mathias som timat (timeat?, tajmat?) sin löpning perfekt fick en passning från Patrik som gav honom flera meters försprång framför Orientbackarna i sin löpning mot målet som avslutades med ett lika enkelt som säkert avslut. Med tanke på det fina spelet hade vi utöver målen förvånansvärt få riktigt heta chanser. Shershah var nog närmast ett mål när han så när skruvat in en hörna men där en utespelare räddade på mållinjen sedan bollen gått förbi målvakten.

Andra halvlek blev däremot fullständigt oväntat ett enda stort lidande. Visserligen verkade Orient ha taktiken att även om de kom i underläge spela väldigt defensivt i första halvlek för att sedan överraska genom att flytta upp sitt lag rejält i andra. Och nog blev vi överraskade allt. Det verkade som att hela laget trodde att de redan vunnit matchen och sedan höll sig fast vid denna tro matchen ut.

Vi spelade nu lika uselt som vi spelade bra i första halvlek. Vi var dåliga i alla avseenden men det som gjorde en mest besviken var att det kändes som att så gott som alla var för bekväma för att kämpa på ett sätt som ytterst sällan är vårt signum.

En följd av denna lättja och okoncentration var att Orient med en minuts mellanrum hann både reducera och kvittera och var ytterligare två minuter senare också nära att ta ledningen när de hade ett klockrent skott i stolpen. Detta hände efter en kvarts spel in i halvleken. Det första målet kom på straff och det andra på ett friläge, båda dessa mål satt precis nere vid stolproten.

Orient skulle ändå få ett segermål i den 81:a min efter lite flipperspel nära vårt mål där bollen till sist via Mahmud också den rullade in nere vid precis samma stolprot som de två första. Men bedrövelsen var långt ifrån slut med detta. Två minuter efter detta ledningsmål för Orient chockade den annars så rekorderlige och lugne Mahmud, som så schysst ställt upp med kort varsel trots att han egentligen hade andra planer, oss alla genom ett fullständigt oacceptabelt agerande mot domaren vilket renderade honom en grov utvisning och att Simon fick ställa sig i målet. Han höll nollan men hade vad jag kan minnas å andra sidan inga skott på sig.

Totalt sett hade det sportsligt kanske varit mest rättvist med oavgjort men jag unnar ändå Orient segern efter deras uppvisade goda moral efter det tidiga underläget och för sitt trevliga uppträdande både av ledare och spelare såväl innan som under som efter matchen. De var jätteglada efteråt och personligen kunde jag faktiskt mitt i bedrövelsen glädjas med dem.

Statistik: Hörnor: 5-6 Avslut på mål: 6-5 Avslut utanför: 4-3
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A GK RK P
Kaim Amini 1 1 0 0 0 0
Mathias Riebe Knutsen 1 1 0 0 0 0
Patrik Lundberg 1 0 1 0 0 0
Simon Marke Gran målvakt 1 0 1 0 0 0
Farhad Jawid 1 0 0 0 0 0
Ghafur Ebrahimi 1 0 0 0 0 0
Marcus Schröder 1 0 0 0 0 0
Marius Selvik Bentzon 1 0 0 0 0 0
Shershah Ewazzada 1 0 0 1 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist GK Gula kort RK Röda kort P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A S IM GK RK P
Mahmud Bakhshi 1 0 0 0 3 0 1 0
M Spelade matcher G Mål A Assist S Skott på mål IM Insläppta mål GK Gula kort RK Röda kort P Poäng

Andra möten i serien

tis 20 aug 2019, 18:15 Orient FC - AIF Barrikaden 4 - 3